Τελικός Champions League: Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα της Ευρώπης;

Το παιχνίδι της χρονιάς έφτασε! To Μιλάνο θα ντυθεί… Μαδρίτη για μία μέρα, με τις Ρεάλ και Ατλέτικο να κοντράρονται για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, σε έναν τελικό ρεβάνς του μεγάλου τελικού της Λισαβόνας πριν από 2 χρόνια (2014). Εκεί η Ατλέτικο έφτασε μόλις λίγα δευτερόλεπτα από την κατάκτηση, αλλά το γκολ του Σέρχιο Ράμος στο τελευταίο λεπτό είχε στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όπου με την ψυχολογία με το μέρος της, η Ρεάλ ήταν καταγιστική φτάνοντας στο τελικό 4-1 και στο 10o πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας της.

Ωστόσο, το φετινό παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Οι… “μονομάχοι” του Ντιέγκο Σιμεόνε θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τον τίτλο που η “Βασίλισσα” τους στέρησε το 2014, δείχνοντας πιο έτοιμοι από ποτέ, αφού στην πορεία για τον τελικό απέκλεισαν τα μεγάλα φαβορί, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου. Απέναντί τους θα βρεθούν τα αστέρια της Ρεάλ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο, να φτάνει σε τελικό Champions League τον πρώτο χρόνο της προπονητικής του καριέρας, επίτευγμα παρόμοιο με αυτό του αντιπάλου του στον τελικό του Σαββάτου, Ντιέγκο Σιμεόνε, ο ποίος επίσης το 2014 βρέθηκε σε τελικό Champions League την πρώτη σεζόν που μεταπήδησε από το χορτάρι στην άκρη του πάγκου.

Γκριεζμάν vs Ρονάλντο  

Εντός αγωνιστικού χώρου τα φώτα πέφτουν στα αστέρια των ομάδων. Από την πλευρά της Ατλέτικο, ο Γάλλος, Αντουάν Γκριεζμάν, έχοντας σκοράρει 7 φορές στo φετινό Champions League αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το σύνολο του Σιμεόνε, από το οποίο ωστόσο είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον. Οι “Ροχιμπλάνκος” μάχονται σαν ομάδα, κερδίζουν και χάνουν σαν ομάδα, με το σύνολο να είναι το Α και το Ω στο οικοδόμημα του Αργεντίνου τεχνικού. Ωστόσο, αν και οι αρχές της Ατλέτικο είναι ξεκάθαρες, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τη συμβολή του 25χρονου Γάλλου, ο οποίος σημείωσε 3 τέρματα στις επικές προκρίσεις με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου.

Στην αντίπερα όχθη, ο βασιλιάς της…”Βασίλισσας”, έχει κυρίαρχο ρόλο και στη Ζιντάν-εποχή. Ο λόγος φυσικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος νιώθει ίσως περισσότερο το βάρος του να σώσει η Ρεάλ τη χρονιά με έναν τίτλο. Ο Πορτογάλος σταρ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που σημείωσε περισσότερα από 50 γκολ σε 6(!) συνεχόμενες σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις. Πολύ σωστά καταλάβατε, πρόκειται για περισσοτερα από 300 γκολ σε διάστημα 6 ετών!

Εκτός του συγκεκριμένου κατορθώματος, ο Ρονάλντο έχει σκοράρει 15 φορές στην καριέρα του απέναντι στην Ατλέτικο, ένα από αυτά ήταν και το 4ο τέρμα στον προπέρσινο τελικό, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκορερς στην ιστορία του Champions League με 93 γκολ (ακολουθούν οι Μέσι και Ραούλ με 83 και 71 αντίστοιχα).

Θα καταφέρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει ακόμη μία φορά απέναντι στην Ατλέτικο και να οδηγήσει την ομάδα του στον 11ο τίτλο ή ο Γκριεζμάν θα πετύχει ακόμη ένα κρίσιμο γκολ παίρνοντας την εκδίκηση που τόσο ζητά η ομάδα του, φέρνοντας παράλληλα τον τίτλο στο κομμάτι της Μαδρίτης που απογοητεύτηκε το 2014;

Ο μεγάλος τελικός του Σαββάτου διαθέσιμος για Live Στοιχηματισμό με περισσότερες από 180 αγορές  και μία μεγάλη προσφορά για όλα τα μέλη του Stoiximan.gr!