liverpool arsenal

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Μάχη για την Ευρώπη

Άρσεναλ και Λίβερπουλ αναμετρώνται στο Emirates, με στόχο τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στο στόχο της εξόδου στο Champions League.

Ο Βενγκέρ εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει του ματς με τη Λίβερπουλ, δηλώνοντας ότι οι παίχτες είναι έτοιμοι να κερδίσουν το παιχνίδι.  Δεν έκρυψε μάλιστα την αισιοδοξία του ούτε για τις λιγοστές ελπίδες που έχει η Άρσεναλ να διεκδικήσει τον τίτλο, λέγοντας πώς όταν κάποιος μπορεί να το διεκδικήσει μαθηματικά, οφείλει να το κάνει.

1.83-3.70-4.25 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Λογικό με τη φόρα που έχει πάρει η ομάδα του, η οποία μετράει 9 νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, χάνοντας οριακά μόνο από την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν. Αυτά τα αποτελέσματα την έχουν φέρει μόνη στην 3η θέση και στους 7 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Στη Λίβερπουλ, από την άλλη, υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση, αφού το τελευταίο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-2) εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο και ανέκοψε την ανοδική πορεία της, σταματώντας ένα αήττητο σερί 13 αγωνιστικών (10-3-0), που την απομάκρυναν 5 βαθμούς από τον μεγάλο στόχο, που είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Χωρίς του τιμωρημένους Σκρτελ και Τζέραρντ σήμερα οι «κόκκινοι», χωρίς Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν η Άρσεναλ.

Με τη Λίβερπουλ να θέλει να αντιδράσει, ο Ρότζερς θα παραμείνει στο επιτυχημένο πλέον πλάνο του, όπου θα προσπαθήσει να χτυπήσει με αντεπιθέσεις και όπως δήλωσε η ομάδα του δεν πρέπει να φύγει με άδεια χέρια σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένη να χτυπήσει το ματς. Οι “Κόκκινοι” έχουν σκοράρει στα 13 από τα 14 τελευταία στο πρωτάθλημα.

Στους αγώνες ανάμεσα σε Άρσεναλ και Λίβερπουλ έχουν εμφανιστεί τα περισσότερα χατ-τρικ (5) στην ιστορία των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ, από τότε που ιδρύθηκε (1992). Η Λίβερπουλ έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη μόλις σε μία από τις τελευταίες αναμετρήσεις της κόντρα στην Άρσεναλ, αλλά δε δέχεται γκολ στα έξι τελευταία εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και θέλει να κάνει ρεκόρ με έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει περισσότερες φορές την Άρσεναλ στην έδρα της (7), ενώ η Λίβερπουλ είναι δεύτερη στη σχετική λίστα, από το 1992 ως σήμερα, με 6 νίκες σε 24 αγώνες που φιλοξενήθηκε από τους «κανονιέρηδες», οι οποίοι στο ίδιο διάστημα έχουν επικρατήσει στα 9 από τα 24.

Leave a Reply