Aν δεν περάσει χάνει πολλά, αν προκριθεί κερδίζει λίγα…

Πριν καλά-καλά βγει ο Ιούλιος, ο Παναθηναϊκός δίνει ένα από τα δυσκολότερα ματς της σεζόν!

Και η αναμέτρηση της Πέμπτης με την Καμπάλα στη Λεωφόρο είναι τέτοια για πολλούς λόγους. Όχι τόσο για το επιπλέον βάρος από τον αποκλεισμό του τριφυλλιού, την προηγούμενη φορά που βρήκε απέναντι του τη συγκεκριμένη ομάδα, όσο για το γεγονός ότι πριν καλά-καλά οι πράσινοι μάθουν ο ένας το μικρό όνομα του άλλου, θα μπουν στο γήπεδο για ένα ματς με τεράστιο το ΠΡΕΠΕΙ.

Κι όταν τόσο νωρίς, μια ομάδα είναι υποχρεωμένη να πάρει τη νίκη και κυρίως την πρόκριση, ουδείς γνωρίζει το πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες σε αυτές τις συνθήκες. Ίσως ούτε καν ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας κόουτς είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει πρώτα και κύρια να διαφυλάξει τα μετόπισθεν καθώς αυτό επιτάσσει η λογική, σε μια χρονική στιγμή που οι αυτοματισμοί στην επίθεση είναι… όνειρο θερινής νυκτός.

Ο προπονητής του τριφυλλιού θα θελήσει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και εν συνεχεία να κυνηγήσει το σκορ στην επίθεση. Με δυο λόγια θα έχει στο μυαλό του ως πρωταρχικό στόχο να μην πάθει ζημιά και λιγότερο να την… προκαλέσει στον αντίπαλο. Από εκεί και πέρα πολλά θα κριθούν από την εξέλιξη του ματς, τον ρυθμό που θα προσπαθήσουν να βρουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και φυσικά τις ατομικές εμπνεύσεις.

Το γεγονός ότι ο Μάρκους Μπεργκ δεν… μένει πια εδώ, σίγουρα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα αφού η τράπουλα θα πρέπει να ξαναμοιραστεί και αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο ποιος μπορεί να μπει στα παπούτσια του Σουηδού.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός από αυτές τις δύο αναμετρήσεις έχει να κερδίσει λίγα αν περάσει και να χάσει πολλά αν αποκλειστεί. Κι αυτό είναι ζόρι για κάθε ομάδα…