6 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Λεμπρόν Τζέιμς

Συχνές απουσίες από το σχολείο

Στη τετάρτη δημοτικού ο Τζέιμς δε βρισκόταν τόσο συχνά στη τάξη του σχολείου του. Βασικά απουσίασε από το 51.2% των μαθημάτων εκείνης της σεζόν (82 απουσίες σε 160 σχολικές ημέρες). Ένας από τους λόγους ήταν το ότι η μητέρα πέρασε για λίγο τη πόρτα της φυλακής για μικρές αλλά συνεχείς νομικές παραβάσεις. Ο Τζέιμς συνολικά στη παιδική του ηλικία μέχρι τότε αναγκαζόταν να χάνει ημέρες στο σχολείο λόγω του γεγονότος ότι μετακόμιζε πολύ συχνά αλλάζοντας συνεχώς σπίτι.

Γερμανικό κέηκ σοκολάτας

Είναι το αγαπημένο του γλύκισμα και η επιλογή του για τα γενέθλια του μέχρι και σήμερα. Απλά λατρεύει το γερμανικό κέηκ σοκολάτας.. Πρόκειται για μια συνήθεια την οποία απέκτησε όταν ως νεαρός έμενε στο σπίτι του προπονητή του γιατί η μάσνα του δεν ήταν ..τριγύρω. Μη ξεχνάμε ότι η περιοχή στην οποία μεγάλωσε ο Λεμπρόν έχει έντονο γερμανικό στοιχείο σε επίπεδο πληθυσμού.

Χάμερ, φτώχεια και φιλότιμο

Ήταν πραγματικά άξιο απορίας το πως μια γυναίκα η οποία ζει με το παιδί της στις δημόσιες κατοικίες και διέθετε πολύ συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες έκανε δώρο στο γιο της ένα Hummer αξίας 50.000 δολαρίων.. Στη πραγματικότητα η μητέρα του Λεμπρόν, όταν ο Τζέημς λίγο πριν τα 18 του ήταν δεδομένο ότι θα πάει στο ΝΒΑ, κατάφερε πατώντας στη προοπτική εξέλιξης του γιου της να εξασφαλίσει τραπεζικό δάνειο. Για τη συγκεκριμένη αγορά διεξήχθει έρευνα από Ohio High School Athletic Association ώστε να αποδειχθεί ότι το αυτοκίνητο ήταν νόμιμο δώρο από τη μητέρα του..

Push ups

Στο λύκειο ο προπονητής του βλέποντας το ταλέντο του κατάλαβε γρήγορα ότι πρέπει να τον σπρώξει στα όρια του διδσάσκοντας τον την πειθαρχία και τη πνευματική σκληράδα. Ο Τζέιμς έτρωγε ποινή 10 push ups κάθε φορά που χρησιμοποιούσε τη λέξη “φάουλ” κατά τη διάρκεια της προπονησης. Έπρεπε να μάθει να παίζει “στην κόντρα”.. Ο Τζέιμς ωρίμασε γρήγορα και το γεγονός ότι δάμασε τη γλώσσα του έπαιξε ρόλο σε αυτό.

 

 

Το κάρφωμα στη δευτέρα γυμνασίου

Ο Τζέιμς κάρφωσε για πρώτη φορά στη δευτέρα γυμνασίου σε ένα παιχνίδι μεταξύ μαθητών και καθηγητών. Ήταν μόλις 1.80 μέτρα αλλά αυτό δε τον εμπόδισε να καρφώσει μπροστά σε μερικούς απο τους καθηγητές του. Όπως ήταν φυσικό το γήπεδο σηκώθηκε στον αέρα. Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όλοι έβλεπαν αυτό που ερχόταν αναφορικά με το potential του Λεμπρόν..

Το δέος για τον Τζόρνταν

Ο Λεμπρόν θαύμαζε απεριόριστα τον Τζούλιου Έρβινγκ και αυτός ήταν ο λόγος που φορούσε το νούμερο 32 στο λύκειο. Σοκαρίστηκε όμως όταν ως sophomore στο High School (δηλαδή στη δεύτερη σεζόν του) ο ανυπέρβλητος Μάικλ Τζόρνταν του ζήτησε να τον παρακολουθήσει σε ένα ιδιωτικό δοκιμαστικό στο Σικάγο. Ο Λεμπρόν τα έχασε.. Πήρε τηλέφωνο τον Τζόρνταν αλλά η αμηχανία του χτύπησε κόκκινο με αποτέλεσμα να μη μπορέσει να αρθρώσει λέξη κλείνωντας τη γραμμή από τον εκνευρισμό του. Φυσικά δε πήγε στο Σικάγο ποτέ..