stoiximangr-sfairopoulos

Με στόχο τη βελτίωση…

Έχοντας αγκαλιάσει το πλεονέκτημα έδρας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τη Μπάμπεργκ του Λούκα Μπάνκι θέτοντας ως στόχο για τα παιχνίδια που ακολουθούν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου τη βελτίωση του αγωνιστικού του προσώπου…

Η σημασία του καλού finish

Για τον Ολυμπιακό είναι υπέρ του δέοντος σημαντικό στη προκειμένη φάση να τελειώσει τη κανονική περίοδο με μικρή αλλά συνεχή βελτίωση στο παιχνίδι του. Μιλάμε για μια κατάσταση  που θα δημιουργήσει τη κατάλληλη συνθήκη ώστε η ομάδα να μπει στην επίπονη διαδικασία μιας σειράς playoffs, η οποία παραδοσιακά διαχωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία, σχετικά με τη πορεία των ερυθρολεύκων στη διοργάνωση.

Το ματς με τη Brose είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη κατεύθυνση. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει πλέον τη πολυτέλεια του χρόνου στο πλευρό του. Την κέρδισε, δεν του χαρίστηκε. Τα μεγάλα διπλά των ερυθρολεύκων φέτος απέναντι σε ελίτ ανταγωνισμό τους έδωσαν το προνόμιο αυτό το οποίο είναι πολύ σημαντικό στη προκειμένη περίοδο όπου η ομάδα θέλει να εντάξει στο παιχνίδι της τους Μπράουν και Τιλί.

Η σημερινή αναμέτρηση σαφέστατα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Η πραγματικότητα του καινούργιου format της διοργάνωσης το υποδεικνύει άλλωστε. Βλέπουμε “βόμβες” να σκάνε παντού. Το ότι η Αρμάνι (η οποία πριν λίγο καιρό είχε επιβληθεί της Μπασκόνια στη Βιτόρια) κέρδισε  εχθές στη Μόσχα την Κίμκι είναι μια απλή υπενθύμιση της κατάστασης. Ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με το κατάλληλο ποσοστό ενέργειας και συγκέντρωσης προσεγγίζοντας σωστά την αναμέτρηση. Η γερμανική ομάδα διαθέτει την πιο αδύναμη επίθεση της διοργάνωσης οπότε τα περιθώρια της σε παραγωγικό επίπεδο στο Φάληρο, απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένα. Μη ξεχνάμε το ότι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαυαρία, χάνοντας μάλιστα τη μάχη σε “φυσικό” επίπεδο από μια Brose η οποία “δάγκωνε” στο δεύτερο ημίχρονο με τους Hackett και Rubit σε εξαιρετική βραδιά. Αν μη τι άλλο εκείνη η βραδιά δίνει ένα έξτρα κίνητρο στην ελληνική ομάδα..

Χαρά “εκτός έδρας” αγνοείται..

Αυτό που συμβαίνει με τη Brose φέτος δεν έχει προηγούμενο. Η σπουδαιότερη και πιο κυρίαρχη ομάδαπου παρήγαγε το γερμανικό μπάσκετ στη νεότερη εποχή του βιώνει το πρωτόγνωρο συναίσθημα της έντονης αμφισβήτησης πλέον εντός των συνόρων αδυνατώντας να ενεργοποιήσει τον χαρακτήρα νικητή που την έκανε να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό μέχρι πέρυσι. Για να καταλάβετε τι εννοώ σημειώστε αυτό:

H Brose είχε να κερδίσει σε εκτός έδρας αναμέτρηση, σε όλες τις διοργανώσεις που πήρε μέρος, από τις 4 του Νοέμβρη (μετρώντας 15 σερί ήττες) και το διπλό στο Μπραουνσβάιγκ. Για τον οργανισμό της Μπάμπεργκ αυτό είναι κάτι ασύλληπτο..

Το αρνητικό σερί αυτό έσπασε πρόσφατα στην έδρα της Giessen μετά από ένα δραματικό ματς το οποίο έκρινε ο σπουδαίος Ντάνιελ Χάκετ με ένα τεράστιο σουτ, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό στη τελική ευθεία του ματς (96-105 τελικό σκορ). Ο Ιταλός γκαρντ είχε 28 πόντους με 4/5 τρίποντα (8/11 σουτ συνολικά), 8 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες ενώ ο Χίκμαν πρόσθεσε 24 πόντους για να γνωρίσει η Brose και πάλι τη χαρά μακριά από το Μπάμπεργκ..

Νέα εποχή με Μπάνκι

stoiximangr-bunchi- zisis

Ο Λούκα Μπάνκι είναι το νέο αφεντικό στο Μπάμπεργκ μετά την απομάκρυνση του Αντρέα Τρινκιέρι, με τον τελευταίο να αφήνει πίσω ένα σπουδαίο έργο και μια περίοδο πολλών επιτυχιών και δυνατών αναμνήσεων στη Βαυαρία. Ο οργανισμός της Brose επιμένει ιταλικά με τον Μπάνκι, ελπίζοντας ότι η νέα φωνή που χρειαζόταν η ομάδα στα αποδυτήρια θα ξυπνήσει αγωνιστικές δυνάμεις που έχουν μείνει καλά κρυμμένες φέτος, ενεργοποιώντας παράλληλα την αντεπίθεση των πρωταθλητών για τη προάσπιση του στέμματος στη γερμανική λίγκα. Ο Μπάνκι είναι πολύ έξυπνος προπονητής. Θα προσπαθήσει να είναι πρακτικός στο ξεκίνημα του προσπαθώντας να αλλάξει συγκεκριμένα πράγματα στο αγωνιστικό κομμάτι που θα φρεσκάρουν τη σκέψη και τη διάθεση των παιχτών του. Ο Μπάνκι μάλιστα έχει παράδοση καλών performances απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός σήμερα πρέπει να βαδίσει το μονοπάτι της προόδου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται να διαχειριστεί σωστά τη προσθήκη των νέων προσώπων στο ρόστερ του ώστε η παρουσία τους να φέρει πνοή φρεσκάδας και όχι μπέρδεμα στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων. Σε αυτή την τελική ευθεία της σεζόν θα επαναξιολογηθούν συνδυασμοί και θέσεις στο rotation (αναφορικά με τη περιφερειακή γραμμή) ώστε ο Ολυμπιακός να μπει στα φετινά playoffs με τον πλέον λειτουργικό συνδυασμό..