pele

Το ωραιότερο γκολ που δεν είδαμε ποτέ (vid)

Ο Πελέ, είτε τον λατρεύει κανείς είτε όχι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αν όχι το μεγαλύτερο. Έχοντας προσφέρει θέαμα, που λίγοι έχουν καταφέρει να προσφέρουν, και θα περίμενε κανείς ότι δεν έχουμε να πούμε κάτι γι’ αυτόν εν έτει 2015. Όμως έχουμε να δούμε. Ένα γκολ του που δεν είχαμε δει ποτέ μέχρι σήμερα.

Από τα δεκάδες γκολ, που έχει πετύχει ο Πελέ στην καριέρα του, είναι δυνατόν να μην έχουμε δει το καλύτερο; Έτσι φαίνεται ότι είναι τα πράγματα, αλλά η τεχνολογία είναι με το μέρος μας σε αυτή την περίπτωση.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το 1959 η ομάδα του 18χρονου Πελέ, η Σάντος,  αντιμετώπιζε τη βραζιλιάνικη Γιουβέντους σε αγώνα πρωταθλήματος και οι θεατές του αγώνα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ζωντανά ένα γκολ-ποίημα από τον νεαρό, τότε, Βραζιλιάνο.

Δυστυχώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η δυνατότητα τηλεοπτικής κάλυψης στο στάδιο και μόνο οι θεατές ήταν οι τυχεροί. Τόσα χρόνια μετά, όμως, μέσα από μαρτυρίες και σε συνδυασμό με την τεχνολογία μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το γκολ σε 3D αναπαράσταση, σα να συνέβαινε τώρα.