Σαν Σήμερα

Σαν Σήμερα αποσύρεται η φανέλα του Larry Bird

Μια μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για τον Larry Bird και τους Boston Celtics. Ο μεγαλύτερος παίκτης που φόρεσε τα πράσινα είδε την φανέλα του να αποσύρεται και να υψώνεται στην κορυφή του γηπέδου.  Ο Bird θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA και του παγκόσμιου μπάσκετ κερδίζοντας 3 πρωταθλήματα.

4/2/2000 -Ο Συμεών Μαυροσκούφης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που 9 χρόνια μετά τον θάνατό του συμπεριλαμβάνεται στο Hall of Fame του μπάσκετ. Ο Μαυροσκούφης υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους των 8 χωρών που συνυπέγραψαν τον Μάιο του 1932 στη Γενεύη την ιδρυτική διακήρυξη της FIBA, ήταν Έλληνας διεθνής διαιτητής από την Θεσσαλονίκη και απεβίωσε τον Ιούλιο του 1991.

4/2/1997 – Ο Αμερικάνος στάρ του football αλλά και γνωστός από διάφορες ταινίες, OJ Simpon βρίσκεται ένοχος από το δικαστήριο της Σάντα Μόνικα για τον φόνο της γυναίκας του και του εραστή της Ronald Goldman. Ο Simpson είχε πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες όπως το The Naked Gun με τον Leslie Nielsen

4/2/1971 -Δημιουργείται ειδική πτέρυγα για έγχρωμους παίκτες στο Baseball Hall of Fame.

4/2/1971 -Η Rolls Royce κηρύσσει πτώχευση. Η ιστορική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1904 από τον Charles Rolls και τον Fredrick Henry Royce και είχε σαν έμβλημα το Spirit of Ecstasy, έργο του Charles Sykes, θα αγοραστεί από το κράτος αλλά και το 2003 θα καταλήξει στην BMW.

4/2/1932 -Ξεκινούν οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που γίνονται στην Αμερική, στο Λέικ Πλάσιντ και θα τελειώσουν στις 13 του ιδίου μήνα με 274 αθλητές και 32 αθλήτριες από 17 χώρες. Την έναρξη των αγώνων κηρύσσει ο Franklin Roosevelt, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, ενώ τον όρκο των αθλητών εκφωνεί ο Ναύαρχος Richard Byrd, ο εξερευνητής του Νοτίου Πόλου.

4/2/1899 -Ιδρύεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Βέρντερ Βρέμης με το όνομα “Fussball Verein Werder Bremen con 1899”.Έχει έδρα την Βρέμη. Διαθέτει μια από τις ισχυρότερες γερμανικές ομάδες ποδοσφαίρου (την οποία διαχειρίζεται η εταιρία SV Werder Bremen GmbH & Co. KGaA) και συνολικά έχει κατακτήσει 4 πρωταθλήματα Γερμανίας, 6 κύπελλα Γερμανίας και 1 κύπελλο κυπελλούχων Ευρώπης.